Hírek

Adótörvény változások – Szakmai rendezvény Tolna megyében

2019. április 18. 16:40:44
2019. április 15-én az MPGE Tolna Megyei Szervezetének tagjai szakmai napon vettek részt, mely a 2018. 11. 23-án kihirdetett adó-, járulék-, eljárásjogi változások, valamint a KIVA bevallás, az egyéni vállalkozói bevallás, a TAO bevallás főbb jellemzői címmel került megrendezésre.
A megjelenteket Fausztné Czirják Zsanett, az MPGE Tolna Megyei Szervezetének elnöke köszöntötte, aki ezt követően az adóeljárási szabályok 2019. évi változásait mutatta be (Adózás rendjéről szóló törvény, Adóigazgatási rendtartásról szóló törvény, valamint Az adóhatóság által foganatosított végrehajtási eljárásokról szóló törvény).
Az előadás következő részében Görgei Zsolt, a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatóhelyettese a társadalombiztosítási járulék, a szociális hozzájárulási adó, a szakképzési hozzájárulás és a kisadózó vállalkozások tételes adójának 2019. évi változásairól adott tájékoztatást.
Huber Éva, a NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója a személyi jövedelemadót, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást, az egyszerűsített vállalkozói adót, továbbá a tranzakciós illetéket érintő szabályozásokkal kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatta a résztvevő egyesületi tagokat, szakembereket.
Szekeresné Dekkert Lívia, a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának osztályvezetője az általános forgalmi adót érintő 2018. július 1-től és 2019. január 1-től hatályba lépett változásokat ismertette, valamint beszélt a társasági adóval és a kisvállalkozói adóval kapcsolatos tudnivalókról.

Fausztné Czirják Zsanett megyei elnök
Dombainé Keresztes Ágnes titkár