Hírek

Az MPGE Csongrád Megyei Szervezete őszi szakmai napjai

2017. december 13. 09:50:30

2017. november 21-én az MPGE Csongrád Megyei Szervezete szakmai napot tartott, melyen a helyi szervezet tagjain kívül a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal érdeklődő munkatársai is részt vettek. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Csongrád termében jelen lévők átfogó képet kaptak a közigazgatás szervezetrendszerének változásairól, és az elektronikus ügyintézés jelenéről, és a 2018. évben várható újdonságokról.

Az első téma előadója a Kormányhivatal Jogi és Hatósági Főosztályának főosztályvezetője Dr. Bangha Ágnes 2011-től napjainkig, 2017. november 1-ig ismertette a kormányzati közigazgatás átalakítási folyamatát, annak indokait, az elérni kívánt célokat, és jelenlegi szervezetét. Az elhangzottak, valamint a rendelkezésünkre bocsátott prezentáció a napi munkavégzésben kiválóan hasznosítható a NAV-os munkatársak körében.

Nyilas Gábor a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóügyi főosztályvezetője Az elektronikus ügyintézés a mindennapokban és a közigazgatásban” című előadása aktualitását az elektronikus ügyintézésről és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII törvény 2018. január 1. napjától hatályba lépő rendelkezései adták. A téma iránt nagy volt az érdeklődés, hisz a Rendelkezés Nyilvántartás, az Ügyfélkapu, a Cégkapu, a Hivatali kapu, az ePapír a rendezvény valamennyi részvevőjét érinti, hivatali dolgozói és magánszemélyi minőségben egyaránt.

csongrad1jpg_2017121395205_31.jpg

 

2017. december 5-én az MPGE Csongrád Megyei Szervezete tagjai üzemlátogatáson vettek részt az ELI-ALPS Lézerközpontjában Szegeden. A Látogatóközpontban elhelyezett képernyőn keresztül tanúi lehettek az egyik lézer kísérletet megelőző beállításának.

Az első lézersugár ünnepélyes keretek között indult útjára, és idén november 9-én mutatták be a nemzetközi felhasználói közösségnek.

csongrad2jpg_2017121394948_86.jpg