Kiemelt hírek

Meghívó - Big Data & Audit

2016. november 9. 12:42:12

A Magyar Pénzügyi-€“Gazdasági Ellenőrök Egyesülete Informatikai Ellenőrzési Szakosztálya és a Pest Megyei Szervezete tisztelettel meghívja Önt


Big Data & Audit -€“
nagy tömegű adatok elemzése az ellenőrzések során


címmel

a 2016. november 24-én (csütörtök) 14,00-kor kezdődő

szakmai rendezvényére

A rendezvény bemutatja, hogy hogyan tudjuk az ellenőrzés javára fordítani az immár könnyen elérhető és elemezhető hatalmas adatmennyiségeket, milyen ellenőrzési célokat tűzhetünk ki magunk elé és milyen eszközöket alkalmazhatunk hozzá.


A konferencia előadói:

- Fedor Péter, PwC Hungary Kft.

Az előadás ismerteti azokat a modern ellenőrzési megoldásokat, amelyek során -€“ a hagyományos audit technikákon túllépve -€“ már az auditált szervezet teljes adatbázisát próbálják meg értelmezni, elemezni, a kockázatos tételeket azonosítani. Az előadó élő bemutatóval, főkönyvi és beszerzési adatbázisok elemzési módszerein, az elemzések eredményein keresztül illusztrálja a nagy tömegű adatok ellenőrzésének új módszereit.

- Keresztesi Zoltán, Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítása Kockázatkezelési és Kiválasztási Főosztály

Az előadás ismerteti az adóhatóság által kezelt nagy adatmennyiségből fakadó kihívásokat, a nagyobb adatkörök (EKAER bejelentések, online pénztárgép adatok, foglalkoztatotti és járulék bevallás adatok, belföldi tételes ÁFA jelentés adatok) adattárházi kezelésének problémáit, megoldásait, az erre épülő elemző felületeket, a célzott adatgyűjtésen alapuló kockázatelemzést. Bemutatja a Big Data technológia adóhatósági bevezetési lehetőségeit, amelynek keretében szó lesz egy, az adóhivatalban induló új projektről is.


Helyszín: Állami Számvevőszék Üvegterem

1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 10.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A beléptetés megkönnyítése érdekében kérjük, hogy részvételi szándékukat lehetőleg előre jelezni szíveskedjenek a borsos@asz.hu vagy a podonyi@asz.hu e-mail címen.

2016. november 9.

Borsos Ferenc

MPGEE

Informatikai Ellenőrzési Szakosztálya

elnök

Dr. Podonyi László

MPGEE

Pest Megyei Szervezete

elnök