Hírek

A Magna Cum Laude ,,A JÖVŐ BIZTONSÁGA" Társadalombiztosítási Oktatási Mintaprogramban

2017. március 13. 16:21:03

tb1jpg_20170313160244_26.jpg

2017. március 7-én folytatódott €žA JÖVŐ BIZTONSÁGA€ című film forgatása Békéscsabán, melybe Skaliczki László tanár, mesteredző és Triffa Ágnes magyar válogatott sportoló mellett a Magna Cum Laude zenekar két tagja is bekapcsolódott.

Az öngondoskodás és a külföldi munkavállalás került a középpontba a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békéscsabai Médiacentrum Kft. szerepvállalásával zajló program harmadik állomásán. A társadalmi felelősségvállalást is jól szimbolizáló programban a békéscsabai kézilabda csapat képviselői mellett a Magna Cum Laude zenekar szerzőpárosa, Kara Mihály basszusgitáros és Szabó Tibor is szerepet vállalt.

A programsorozat nyitányaként Kreatív TB Totón tesztelhették tudásukat a Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium végzős osztályának tanulói, majd 2017. február 7-én a szociális biztonság és a társadalombiztosítás témakörében mélyülhettek el.

 

tb2jpg_20170313160553_10.jpg

 

tb3jpg_20170313160620_20.jpg

 

tb4jpg_20170313160718_36.jpg

 

tb5jpg_20170313160934_22.jpg

 

- Úgy gondolom, hogy kivételes helyzetben vagyunk mi, sportolók, hiszen elsősorban a sportra kell koncentrálnunk. Egy sérülés esetén talán nem is értékeljük eléggé, hogy megkapjuk a szükséges ellátást, a társadalombiztosítás pedig az egész életünket átszövi a gyermekvállalástól a nyugdíjig -€“ emelte ki Triffa Ágnes, a Békéscsabai Előre NKSE jelenlegi csapatkapitánya.

 

tb6jpg_20170313161803_58.jpg

Triffa Ágnes és Dávid Ferenc

 

Az oktatásban nem jelenik meg kellő súllyal a társadalombiztosítás szerepe, így fontos, hogy az alapvető információk eljussanak a középiskolás korosztályhoz -€“ hangsúlyozta Dávid Ferenc, a program kidolgozója, az MPGE Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztályának elnöke.

A rendhagyó programhoz egy hónappal korábban már csatlakozott Skaliczki László, a Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője, valamint Triffa Ágnes, az együttes kapusa.

A magyar férfi kézilabda válogatott volt szövetségi kapitánya, Skaliczki László februárban rendhagyó „történelmi percekben” idézte fel a Bismarck kancellár nevéhez köthető társadalombiztosítás kezdeteit, most pedig meglepetés-vendégként a Magna Cum Laude két tagja, Szabó Tibi és Kara Misa érkezett, hogy megosszák tapasztalataikat a fiatalokkal.

- Az öngondoskodásnak szerintem az a lényege, hogy az élet bármikor sodorhat olyan helyzetbe, amit az ember kénytelen saját maga megoldani – hangsúlyozta Szabó Tibor, a zenekar gitárosa.

 

tb7jpg_20170313161916_69.jpg

Skaliczki László és Szabó Tibor

 

A diákok ezúttal is több hasznos információval gazdagodtak, amelyet majd hasznosíthatnak a jövőben, amikor kilépnek a nagybetűs életbe. A program sikerét önzetlen szerepvállalásával és előadásával segíti Paláncz György, a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium igazgatója, Pántyáné Dezsőffy Judit az MPGE Békés Megyei Szervezetének tagja, valamint Lipták Zsuzsanna EURES tanácsadó, a Békéscsabai Járási Hivatal munkatársa.

Az együttműködésben a 7.Tv egy filmet készít, amelyet elsőként Békés megye összes középiskolájába eljuttatnak, és országosan is elérhetővé válik. A programsorozat információi elérhetőek a Békés Megyei Hírportálon, http://behir.hu/tarsadalombiztositas.

"€žA JÖVŐ BIZTONSÁGA" €elnevezésű program áprilisban folytatódik, amikor egy €žZáró TB Totón€ adnak számot megszerzett tudásukról a középiskolások.

Dávid Ferenc elnök
MPGE Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztály