Hírek

Tájékoztató az MPGE Tolna Megyei Szervezetének 2018. május 3-i szakmai napjáról

2018. május 9. 17:51:38
2018. május 3-án az MPGE Tolna Megyei Szervezete szakmai napot tartott a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának Szekszárd, Bezerédj utcai épületében.
A szakmai program első felében Huber Éva, a NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója Amit a bérbeadásról tudni kell az adózás szempontjából címmel tartott előadást. A definíciók ismertetése, valamint az ingatlanok hasznosítási lehetőségeinek felvázolása után ismertette a magánszemélyként történő ingatlan bérbeadás jellemzőit, a bejelentkezés szabályait, és részletesen bemutatta az ehhez kapcsolódó adózási szabályokat, adózási módokat. Igazgató Asszony kitért a közös tulajdon bérbeadásával kapcsolatos rendelkezésekre, valamint az önkormányzatnak történő bérbeadás, illetve a társasház, üdülő bérbeadásával kapcsolatos szabályozásra. Ezt követően szó esett a termőföld hasznosításáról, annak különböző módjairól és mindezekkel kapcsolatos adózási tudnivalókról is.

Előadás 1.

A következő napirendi pont keretében dr. Bajner Mária egyetemi tanár tartott előadást, melynek címe A távolságot, mint üveg golyót, megkapod..." Generációs kohorszok, multigenerációs munkahelyek volt. Az előadó beszélt a többgenerációs munkahelyekről, a generációs felosztásokról, áttekintést nyújtott - különböző jellemzők (például: törekvés, motiváció, karrier) alapján - a gazdaságilag aktív generációkról.

 

Előadás 2.

Az előadások után - a korábbi szakmai napokhoz hasonlóan - az érdeklődő tagok konzultáció keretében feltehették kérdéseiket.

 

 

Fausztné Czirják Zsanett megyei elnök
Dombainé Keresztes Ágnes titkár