Elnöki köszöntő

2012. január 15. 11:05:53

Domokos László, az MPGE elnökének köszöntője

 

Kedves Látogató!

Köszöntöm Önt a Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesületének hírportálján.

 

Domokos László

A Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesületének (MPGE) Elnöksége kötelezettséget vállalt a megyei szervezetek, illetve az egyesület szakosztályainak megerősítésére, a tagok szakmai tudásának és felkészültségének elősegítésére, a szakmai tapasztalatok és információk átadására. Célként határoztuk meg a társadalmi felelősségvállalást azáltal, hogy az egyesületi tagok szaktudásukra és ismereteikre alapozva tegyenek a köz érdekében.

Az egyesület elnökeként fontosnak tartom a megyei szervezetekkel való találkozást. Látogatást tettem a Borsod - Abaúj - Zemplén megyei, a Békés megyei és a Győr-Moson-Sopron megyei szervezetnél és személyesen részt vettem a Pesti, a Budai, és a Pest megyei szervezetek tisztújító közgyűlésein is.

2011. óta évenként megtartott szakmai országos konferenciánk célja a szakmai ismeretek átadása és a tagság felkészítése társadalmi célkitűzésünk érvényesítésére: a civil társadalom alapismereteinek bővítése és az emberek látásmódjának szélesítése a közpénzek, a közpénzek ellenőrzése, illetve a lakosság pénzügyi ismereteinek területén. Az elmúlt 20 évben hatalmas változáson ment keresztül a világ. A gazdasági válság hatalmas problémákat okoz az országok kormányainak, az állampolgároknak. A gazdasági alapismeretek hiánya, a pénzzel nem kellőképpen való bánásmód gond és probléma a társadalom minden rétegének. Vajon mit tehetünk, hogy ne csak kiszolgáltatottan sodródjunk az újabb pénzügyi és gazdasági válságok viharaiban? Vajon a most felnövekvő generáció fel tud készülni a pénzügyi és gazdasági területen ráváró kihívásokra, akár a jövő építés akár az öngondoskodás területén? Ebben kíván szakmai Egyesületünk segíteni.

 

Domokos László, az MPGE elnöke