Kiemelt hírek

Tudni illik, hogy mit illik az online világban is

2021. november 26. 12:18:44

Nagy József a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete Egyesület alelnöke előadásában a digitális eszközök alkalmazásával kapcsolatos speciális viselkedési szabályokat mutatta be.

A pandémia következtében mindannyiunk életében megkerülhetetlenné vált a különféle digitális platformokon történő kapcsolattartás, hiszen ez ma már nem csupán az egyes szervezeteken belüli munkaszervezésnek, hanem az intézmények közötti szakmai kapcsolattartásnak, rendezvényeknek is a mindennapi terepe.

Nagy József rámutatott, hogy a jelenléti világban érzékszerveink gyakran észrevétlenül is támogatják a kommunikációt, azonban ezekről az online világban le kell mondanunk. Hozzátette, hogy a világjárvány során legtöbben úgy kezdtük el használni ezeket az eszközöket, hogy nem kaptunk professzionális felkészítést, illetve az is elmondható, hogy az eszközök alkalmazása során viselkedésünk gyakran nem volt tudatos. A különböző viselkedési szabályok ismerete azonban az online világban is fontos, hiszen a digitális platformokon intézményi, céges imidzset is közvetítünk. Ezért van jelentősége többek között annak, hogy egy céges videóhívásban megfelelő hátteret válasszunk, illetve mindig biztosítsuk a hívás zavartalanságát.

A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete Egyesületének alelnöke felidézte a hagyományos eszközök alkalmazásával kapcsolatban is felmerülő olyan dilemmákat, típushibákat, mint például, hogy hányszor hagyjuk csörögni a telefont, meddig érdemes tartani a vonalat, vagy melyek azok az udvariassági szabályok, amelyekre egy hivatalos email írása, címzése, szövegezése, valamint kiküldése közben fontos figyelni.

Az előadás során elhangzott információk is azt bizonyították, hogy nem árt a különböző protokoll szabályokat időről időre felidézni, hiszen könnyen kialakulhatnak olyan rossz szokások, amelyek céges, illetve az intézmények közötti kommunikációban is megnehezíthetik, hogy üzeneteinket céljainknak megfelelően adjuk át.

 

Az előadást ide kattintva nézheti meg.