Szervezetek hírei

Rendkívüli érdeklődésre tartott számot a Békés megyei konferencia

2018. december 6. 15:14:04

"€žE-ügyintézés, Cégkapu, A digitális fejlődés"€ címmel rendezett konferenciát 2018. december 4-én a Békés Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága. A konferencia támogató szervezetei a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesülete Békés Megyei Szervezete, a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete Békés Megyei Szervezete, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága és a Békés Megyei Ügyvédi Kamara voltak. A rendezvény óriási érdeklődésre tartott számot, a 250 főt meghaladó regisztráció miatt délelőtt és délután is megtartásra kerültek az előadások.

A konferenciát dr. Takács Árpád kormánymegbízott nyitotta meg, nyitóbeszédében a kormányhivatalok feladataként nevezte meg az elektronikus közigazgatási térben a szolgáltatások biztosítását, másrészt a felkészülést az elektronikus ügyintézéshez kapcsolódóan megjelenő munkaerőpiaci igényekre.

 

Dr. Kovács Tamás, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága igazgatója -€“ egyúttal a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesülete Békés Megyei Szervezete elnöke -€“ â€"A digitális világ kihívásai, problémái"€ címmel tartott előadásában hangsúlyozta az új követelményeknek való megfelelést, a szolgáltató közigazgatás kiépítését. Jogos igény az ügyfelek részéről, hogy az államigazgatás területén is hozzáférhessenek az interneten elérhető szolgáltatásokhoz, így a legfőbb cél a kényelmesebb, gördülékenyebb ügyintézés, hogy minél kevesebb időt kelljen eltölteni az online világban.

 

 

IMG_4573-1_resize.jpg

 

 

A NISZ Zrt. részéről Molnár Emil vezető e-közigazgatási szakértő tartott előadást "€žCégkapu a gyakorlatban"€ címmel, melynek során a résztvevők tájékoztatást kaptak a cégkapuról, a használatra kötelezett személyi körről, magáról a cégkapunyitás folyamatáról. Az előadó ismertette a cégkapuhoz kapcsolódóan kiosztható megbízott és ügyintézői szerepköröket, jogosultságokat, címkéket, szabályokat, illetve a felhasználói leírások elérési útvonalát.

 

dr. Tóth Gábor, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Adóügyi Főosztály főosztályvezető-helyettese "Cégkapu a NAV szemszögéből"€ című előadásában általánosságban bemutatta az elektronikus ügyintézést, majd ismertette az elektronikus azonosítási szolgáltatásokat, a cégkapu által biztosított szolgáltatásokat, a cégkapu-regisztrációs kötelezettséget, a mulasztás szankcióit, a NAV-val való elektronikus kommunikációt, illetve a gépi interfészre tervezett új szabályozást.

 

IMG_4750-1_resize.jpg